Kyfoza , hyperlordoza

Dobry den, mam 20rokov a chcel by som sa Vas opytat ci sa da este napravit kyfoza ked je uz v takom stadiu ze mam predsunute ramena vytocene ako keby k usiam, ochabnute medzilopatkove svaly , pocitujem predsun hlavy, ochabnute brucho , zle drzanie tela pri chodzi , cvicim SM-system a brusne svalstvo tak neviem ci to pomoze teraz ma trapi toto tak by som Vas poprosil o radu... Dakujem.

Odpověď odborníka:

Záleží na diagnoze a stupní změn pateře. Vzhledem k věku jistě půjde hodně udělat. Navštivte svou rehabilitaci, řízeně po vyšetření pateře cvičte, cvičte i doma podle intruktáže. Začněte řádně sportovat. Řízená rehabilitace přinese relaxaci, posílení mezilopatkového svalstva, úpravy postury a zvýšení kondice.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: