Kýla

Dobrý den, je mi 21 let a včera jsem nahmatal pod hrudním košem bouličku a očividně se jedná o kýlu. Mám ji nejspíš ze stresu. Moje otázka zní, může tato boule po čase zmizet nebo dá se to něčím léčit? Případně jaké mohou být následky. Operace se bojím a z toho mám čím dál více stresy. Je fakt že mám už delší problém s trávením stravy (masa, těstoviny, pečivo, ... ) . Předem děkuji za jakoukoliv odpověď a doufám, že již existuje možnost bez operace :( . Jde mi pouze o radu, proto nevyplňuji telefon.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petře. Pokud se jedná o břišní (epigastrickou) kýlu, pak Vás zklamu, ale pravděpodobně jiné než chirurgické řešení nepřipadá v úvahu. Chci Vás ale uklidnit, nemusel jste sebediagnostiku provést správně. Proto doporučuji, abyste svůj problém konzultoval fyzicky s lékařem. Kdybyste nebyl z Jižní Moravy, nabídl bych Vám termín ve své poradně v Praze. Takto ale můžete kontaktovat jakéhokoliv chirurga, který Vás fyzicky vyšetření a případně provede i ultrazvukové vyšetření, aby Vaši domněnku vyloučil či potvrdil. V druhém případě by bylo nejvhodnější podstoupit chirurgický zákrok, ze kterého ale nemusíte mít obavy. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x