Kýla

Já již psal několikrát ,ale ani jednou mě nikdo neodpověděl,že by třeba navrhl prohlídku a možnosti.kýlu mám po 5 operacích puštěnou na volno a je veliká 35x30 cm ,Pro mě byla veliká rána ,když jsem nastupoval na operaci menší kýly o rozměrech 6x2 cm a hned v první operaci došlo k vážnému pochybení lékaře-chirurga ,který mě k vůli menší kýle otevře 10 měsíců starou jizvu po ruptuře výdutě břišní Aorty ,kdy nebyla ještě stěna břicha ještě zahojena.Dle dalších lékařů byl názor ,že jizvu měl vytvořit na jiném místě a došlo by následnému protržení celého šití a já bych své útroby nedržel v rukách hned druhý den -no moc fajn pocit to není. Sice i v dané nemocnici potvrdili ,že došlo k pochybení ,ale pochopte prosím mne -již 3 lékaři mě řekli ,že takováto již nyní monstrozní kýly by mě při operaci s největší pravděpodobností stále život hned.Tak prý mám žít pokud to půjde . No byl bych rád pokud bymě ještě někdo zkusil život zachránit -takto už vím ,když dostanu kupř.Chřipku s kašlem tak to bude ta poslední .Toto vím po 2 letech,chození s touto kýlou -pochopitelně Pás nosím ve dne i v noci-ztratil jsem hodně . I když pominu ,že mě při třetí operaci museli dělat resekci tenkého střeva .Všech 5 operací proběhlo během 12 dnů a já následně ležel v kritickém stavu 25 dnů na JIPU. Nikomu bych to nepřál -ale co dělat nyní.Nemocnice kde jsem operován byl ,se ani nestará jak můj stav pokračuje. njn Vím proč. ale mám i strach ,jako by měl každý.s úctou , Možná kdybych byl významný čím ,tak by to bylo jiné ??MB: Budu rád ať odpovíte coko-liv,Ale byl jsem V Praze na dvou místech a pomoc jen s rizikem smrti.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko mohu posoudit Vaší situaci detailně jen takto na dálku, nicméně pokud jste již byl vyšetřen ve 2 pražských nemocnicích a v obou se shodli, že operace by měla větší riziko než přínos, není důvod tomu nevěřit. Samozřejmě můžete zkoušet další nemocnice, ale bohužel moderní medicína není všemocná ( i když to tak v různých seriálech občas vypadá ) a ne vše lze odoperovat, resp. odoperovat to lze, ale je také potřeba, aby to pacient přežil.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x