Kýla

Moje maminka má již 20 let kýlu, která ji vyskočila v ráně po operaci žlučníku, jenže kýla se ji zvětšuje, nedá si říct a zvedá těžké věci. Bohužel má již 80 let a je po 4 slabších mozkových příhodách a také má špatnou krev, chybí železo, léčí se na srdíčko a tlak a bojí se, že by se po narkoze již nevzbudila nebo že by nastaly pooperační komplikace a to života nebezpečné. Prosím můžete poradit co má dělat, jak se bránit případnému nebezpečí ? Děkuji za maminku

Odpověď odborníka:

V tomto věku je operace kýly v jizvě prakticky nemožná, protože stehy by nedržely...nemají v čem totiž, když je břicho tolik let ochablé a břišní stěna tenká prakticky jen na kůži...ani poslední metody použití síťky do defektu nejsou moc úspěšné, ani síťka nemá v čem držet a brzy se kýla vrací...a nejde tudíž ani tak o věk, stejně ochablé břicho mají i mladí lidé bohužel...naštěstí tyto kýly se málokdy uskřinou či nějak "zauzlí", takže s kýlou se dá žít do sta let...i když třeba zvětšení vypadá hrozně, použití kýlního pásu má taky svoje nevýhody, protože břicho zvyklé na jeho oporu se může dále oslabovat a ochabovat a kýla paradoxně zvětšovat...je potřeba se poradit s chirurgem na vhodnost jeho nasazení, jinak operace se dělá jen při život ohrožující náhlé břišní příhodě v tomto stavu a věku...nezvedat nic těžkého je samozřejmě zcela na místě...zdravím

MUDr. David Folprecht
MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: