Kýla

Vážený Mudr.Majtan-prosím předejte. Většina lékařů se s Vámi shoduje-já zapomněl napsat ,že kýla byla při páté operaci puštěna na volno.ale prosím chci znát alespoň přímou odpověď jak dlouho s tímto mohu žíti -mám veliké obavy ,že pouze do prvního onemocnění horních dýchacích cest -a do většího kašle.Již dnes -pokud musím kýchnout i přes kýlní pás si musím břicho stlačit rukami a moc to nepomáhá -je to pěkná bolest. Jinak se S vámi shoduje a varoval před operací i pan primář -Jech . Ono defakto není co prohlížet na té monstrózní kýle -ta prostě je skutešností-vytvořená s kýly 4zhruba 6 x 2 cm a nyní 35x30 cm .Pouze pro to-že pan doktor otevřel jizvu po velké operaci ruptury výdutě břišní Aorty ,kdy mě byl zachráněn po 7 hod.operace život. A pak tvrdá daň po 10 měsících -kdy břišní stěna po takovéto operaci nemohla býti zahojena a také po její otevření lékař nic nemohl dělat jen zašít ale nedokonale -nešlo to a pak začala anabáze -prasklá jizva a útroby mimo břicho venku . Ci jsem mohl dělat -poděkovat za takovýto zákrok ?? neudělal jsem nic -protože i lékař -chirurg bez praxe by po přečtení dokumentace operace Aorty -věděl ,že nesmí po 10 měsících jizvu otevírat -ale udělat třeba příčně-kýla byla pod pravím žebrem. Pro vaší představu Vám zasílám foto kýly s kterou žiji.Na fotce je datum jiný -použil jsem foťák s dovolené ještě tam byl jiný datu,-prosím kýlu neukazujte-děkuji. Stačí krátce odpovědět co se týká žití ,že mám pravdu pouze do prvního úporného kašle ,třeba v případě chřipky , Díky Vám pane doktore a přeji JEN SAMÉ DOBRÉ DNY: MB

Odpověď odborníka:

Dobrý den, již jsem Vám odpovídal, bohužel nezbude mi než se opakovat, jednak jde o rozsah kýly, ale hlavně o Vaše přidružené choroby, které jsou příčinou příliš vysokého rizika operace. Pokud se na tom shodli nezávisle i další lékaři, je třeba se s tím smířit. Pokud jste schopen nosit kýlní pás - samozřejmě změřený na míru pro Vás - ten by mohl obtíže alespoň při tom kašli zmírnit. Pokud by kašel trval delší dobu, tak vyžádat u lékaře léky, které usnadní odkašlání, umí tlumit kašel atd. To vše dnes již existuje.

MUDr. Petr Majtan
MUDr. Petr Majtan

Pracoviště: Chirurgická klinika Fakultní Nemocnice Motol

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: