Kýla

Dobry den,prosim o pomoc,uz jsem absolutne bezradny a v koncich. loni v cervnu jsem zjistil kylu,byla stanovena operace,jelikoz zamestnavatel potreboval vykryt sezonu,nedelal jsem do operace nikterak namahavou praci,pri bolestech surgam a slo vse v pohode.15.12.2015 jsem nastoupil na operaci a po ni muj konec.bolesti u praveho trisla,neskutecna bolest praveho varlete,bolest v oblasti pupiku,kde byla vedena kamera,po 6 tydnech jsem musel nastoupit do prace,bylo mi receno ze bolesti pominou,nestalo se,ultrazvuk nic neukazal,zasel jsem si k urologovi,bolestivost jak kdyz vas nakopnou,z jeho hlediska to neni urologicky problem.V dubnu 2016 u pana primare kam jsem dospel po bezradnosti vsech chirurgu mi byla narizena revize operace.24.4.2016 nastup,operace rezem v trisle prave strany a preruseni nervu.Od te doby mam bolesti pod jizvou,prave varle boli jen neco malo mene,pichani v pupiku nikdo neresi.neurologie mi napsala lek lyrica a rivotril s b vitaminy,s nimy jsem malatny ale pichani krapet omezi.Bez nich to nejde ale prezto mne nekolikrat denne bodava bolest v okoli jizvy posle do kolen.Po kontrole u p.primare kyla neni,to same mi rekly v kylni poradne ale bolesti trvaji,jako nahodou se mi hned po revizi objjvil zanet pritahovacu v trisle( hned po operaci pri zakaslani,kychnuti,smrkani )se musim skrcit do drepu,nebo pritahnout nohu k telu,ta bolest je desiva (jak kdyz ve vas neco praskne.A co ted,chirurgie mne odmita s tim ze by snad orthopedie s opakovanym obstrikem Diprophos a Mezokainu.Musim nastoupit do prace,hrozi mi nebuduli brzy schopen prace brzky vyhazov.Ziju a zivim se sam,musim fungovat,prosim pomozte,v KZ usti aspol to nejak nefunguje.Zajedu snad kamkoli,kde mi pomohou,dekuji ...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Mucha, Porozuměl jsem , že příčinou Vašich obtíží-bolestí je poranění nervu při operaci tříselné kýly. Bohužel, poranění nervu patří mezi komplikace, které se mohou objevit v pooperačním období a to i u miniinvazivních operací. Problém je , že u laparoskopické operace kýly operatér nevidí příslušné senzitivní nervy, jen tuší jejich průběh. Druhým faktorem je okolnost, že každý z nás jsem originál ( s výjimkou jednovaječných dvojčat ) tedy průběhy nervů a cév se mohou lišit pacient od pacienta. Co nyní s tím můžeme dělat? U každého nervu dochází po nějaké době k regenaraci a následně bolesti odezní. Toto období trvá i několik měsíců a během této doby je vhodné užívat léky na bolest - analgetika, která doporučí nejlépe neurolog. Lokální obstřiky kortikoidy jsou také řešením. S pozdravem Dr.Simon Julínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: