Kýla?

Dobrý den,již od dětsví mám viditelně vypoukejší pravou polovinu břicha směrem od pupku k pravému tříslu a vystouplejší pravou kyčel. Nikdy jsem tomu nevěnovala zvláštní pozornost protože mi to nečinilo žádné problémy. Tuto záležitost jsem konzultovala jak se svým obvodním lékařem, tak přímo na chirurgii a při pravidelné gynekologické prohlídce také s gynekologem. Ve všech případech mi bylo řečeno, že mám pouze měkké tříslo a že se o kýlu nejdná. Jak se tedy kýla rozpozná? Pravé tříslo mám viditelně větší a měkčí než levé, ale není zde vidět žádná bulka, po prohmatání je cítit podle mého lékaře tříselný vaz. Z laického pohledu v třísle cítím směrem od kyčle dlouhý pruh. Vypouklé břicho je viditelné pouze ve stoje. Když dlouho sedím, nebo ráno po vstávání je tříslo stejné jako to pravé a během delšího stání se upraví do původního vypouklého tvaru. Byla jsem také na vyšetření ultrazvukem, které bylo negativní.Prosím poraďte mi, zda by se z Vašeho pohledu mohlo jednat o kýlu, či je tento jev normální. Ještě dodávám, že druhé tříslo již po operaci mám a lékařem mi bylo řečeno, že to, že mám pravou půlku břicha včetně třísla větší je ovlivněno také tím, že druhá strana je po operaci kýly více stažena. Mnohokrát děkuji. Králová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bez možnosti vás vidět a vyšetřit nelze rozhodnout. Jste ale vyšetřena velmi podrobně (ultrazvuk je nejpodrobnější vyšetření, který by kýlu určitě uviděl), určitě nikdo nic nezanedbal. Nevím, proč si děláte starosti, pokud lékaři kýlu neviděli, není se třeba znepokojovat. Někdy je přítomna i asymetrie těla (nejčastěji jsou asymetrické prsy) a je možné, že u vás jde o asymetrii uvedených částí těla. Hezký den.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: