Kýla

Dobrý den. Mému taťkovi byla diagnostikována kýla. Pan doktor mu řekl, že to na operaci není protože je kýla malá. Nepředepsal mu ani žádné léky. To mě docela zarazilo. Je tento postup normální?

Odpověď odborníka:

dobrý den, takový postup je u "malé" kýly zcela běžný. Pokud kýla pacientovi nezpůsobuje obtíže, jako je bolest, zástava střevní peristaltiky (uskřinutí kýly), není vysloveně nutná její okamžitá operace. Vhodné je nošení kýlního pásu. Léky na léčbu kýly neexistují, obecně se doporučuje zhubnout a posílit břišní stěnu cvičením. hezký den dr. Moravcová

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: