Kyla

No když se zvedám ze židle tak se zvedam docela rychle jsem takhle zvykly a vzdycky na to zapomenu. Ale nepocituju zadnou bolest. Chci se zeptat jak zjistim ze mam treba znova kylu?Protoze obvodni doktorka me vystrasila tak ze se bojim zvednout i sklenicku. Rikala ze tam mely nekoho ktery ji mel 3x za sebou. Pri chuzy mi to uz ani nevadi jen po delsi tobe citim ze uz to chce klid ze mam uz moc nasponovany svaly ale jinak bez bolesti. Obcas me jizva zaštipe uz to nemam ani skoro tvrdy jizvu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zdeňku. Jak jsem Vám již minule odepisoval, myslím, že se nemusíte ničeho obávat. Pokud budete rozumně dodržovat režim, recidiva kýly bude minimální. Samozřejmě ji nelze vyloučit, ale pokud nebudete mít žádné potíže, nemusíte se tím dále zabývat. Pokud by se kýla znovu objevila, poznáte to. Potíže budou podobné těm, které už jste měl. Pokud chcete mít 100% jistotu, můžete si domluvit kontrolní ultrazvukové vyšetření s odstupem 1/2 roku po operaci. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: