Kýla

Dobrý den,sem po operaci nadpupecni drobne kyly.Chci se zeptat jestli to je v kulturistice nejake velke omezeni?Obvodni doktorka rika ze sem omezeny na cely zivot a muzu cvicit jen lehke vahy a bez cviku co zatezuji bricho.Chirurg rika ze muzu cvicit normalne a neni to zadne omezeni.Zacit zlehounka a opatrne.Ale vidim mnoho kulturistu co jsou po oepraci kyly a po nejakem case zvedaji zase maximum.Nechci to ze začatku prehanet ale uz nevim co si mam myslet kdyz kazdy doktor rekne neco jineho:-) (jsem 9 týdnu po operaci)Chci zacit ted aspon jen behat.A v zari s osobnim trenerem zacit od zacatku opatrne cvicit.

Odpověď odborníka:

Zásadně záleží na velikosti kýly a jejím umístění a způsobu operačního ošetření, takže stanovisko chirurga operatéra je rozhodující. Proti nácviku běhání žádná námitka Stran těžších sportů je třeba začít zvolna, plné zatíže lze očekávat po 6 až 8 měsících. Jinak podle nálezu operačního místa a málezu ma břiše.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: