Kýla jícnu

Dobrý den má mamka má kýlu na jícnu je jí 64 let musí na operaci do Prahy mám strach že se jí může při tom něco stát.Může i umřít?Moc prosím za odpověd moc děkuji Zemánková.

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o divertikl jícnu potom operace je nutná jen při komplikacích. Pokud se jedná o t.zv. hiatovou kýlu, tam je operace vhodná ale mnoho zálěží na nálezu a vyšetření. Dnes je možno postupovat i endoskopicky, tam se riziko velmi zmenšilo. Nejlépe na vaši otázku odpoví operatér.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: