Kýla - léčba

Dobrý den pane doktore. Čirou náhodou jsem narazila na tyhle stránky. Shodou okolností mám poslední tři měsíce občasné bolesti břicha, které jsou posledních 14 dní stále častější a nejvíce je pociťuji při delších činnostech. Bolest se poprvní objevila zhruba s týdenním zpožděním po autonehodě, ale dle slov lékaře bylo vše v pořádku, tak jsem tomu nevěnovala pozornost. Až poslední dobou se břicho začalo docela často a intenzivněji ozývat. Před 14 dny jsme se proto vydala k obvoďákovi a ten mi řekl, že to bude nejspíš natažený sval a doporučil klid. Pořád mě ale okolnosti nutí nad tím přemýšlet. Včera jsem si navíc u pupku nahmatala bouličku, která při zmáčknutí bolí a dnes mi je i špatně od žaludku. Proto mě napadlo, jestli by se třeba nemohlo jednat o nějakou kýlu? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Veroniko. Skutečně se může jednat o pupeční anebo obecně břišní kýlu. Stejně tak ale může jít o celou řadu dalších možných potíží. Doporučoval bych udělat ultrazvukové vyšetření břicha a podle toho dále směrovat případnou léčbu. Zkuste se domluvit s praktickým lékařem, můžete se domluvit i se mnou přímo na tel. čísle +420 728 052 472. Objednal bych Vás k sobě do poradny a případný ultrazvuk zajistíme. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: