Kýla - léčba

Dobrý den, je mi 75let a dva roky mám tříselnou kýlu, která mi nedělala potíže. Často hraji golf ( 3x týdně ) a v poslední době mi při chůzi začíná mírně bolet a tvoří se větší boule. Nechal bych si ji laparoskopicky vyléčit, pokud by to šlo. Nechtěl bych však narkózu, mám astma a při vyndávání dýchací trubice mám velký kašel, protože se hodně zahleňuji. Rád bych věděl co mám dělat, Radomír

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Radomíre. Předně děkuji za dotaz do poradny a zároveň před Vámi smekám, když v tomto požehnaném věku hrajete golf. Chápu, že Vás při tomto sportovním vytížení tříselná kýla obtěžuje. Laparoskopie jakkoliv je výhodnější pro rekonvalescenci s sebou nese nutnost celkové anestezie. Jinak uvnitř břišní dutiny operovat nelze. Alternativou pro Vás může být klasická otevřená operace řezem v třísle a pak je možné uvažovat o takzvané spinální anestezii anebo dokonce anestezii lokální. V případě, že budete o jakémkoliv přístupu uvažovat, můžete se objednat i ke mě do poradny na tel. čísle: +420 728 052 472. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x