Kýla - recidiva

Dobrý den, mám po operaci tříselné kýly před půl rokem v zahraničí. Byla použita metoda plug and mesh. Poslední měsíc mám však čím dál tím větší bolesti v oblasti jizvy a tvoří se mi tam opět boule, která je zatím menších rozměrů a dá se vtlačit zpět. Navštívil jsem tedy chirurga který mě operoval a ten mi sdělil, že je vše v pořádku, bolesti prý mám větší kvůli horšímu počasí a ta boule prý může být další kýla ale ne ta co pan doktor operoval. Je možné aby se mi po operaci touto metodou vytvořila boule a bolest na stejném místě při správně provedené operaci? Zaplatil jsem za ni spoustu peněz a nemyslím si, že je v pořádku mít po půl roce stejné problémy jako před operací. Mnohokrát děkuji za odpověď P.S. tento placený dotaz již zasílám podruhé jelikož mi nikdo zatím neodepsal. Zasílal jsem ho 9.1.2016

Odpověď odborníka:

Vážený Jirko, byl jste operován tedy klasickou metodou - řezem s použitím síťky. Tato metoda se nám jeví jako bezpečná, na našem pracovišti praktikována spoustu let. Nechci spekulovat o kvalitě provedeného zákroku, neznám okolnosti ani anatomické poměry Vašeho tříselného kanálu, ale je podivné to, co píšete. Pokud se klene boule, respektive nová kýla v místě původní jizvy, bude se jednat s největší pravděpodobností o recidivu, tedy znovuobjevení kýly. Pravdou, nebo spíše slovíčkaření je, že se nejedná opravdu o tu stejnou kýlu, ale novou ve stejném místě. Po správně provedené operaci, kdy se vkládá síťka, která zpevní celý tříselný kanál, by se v jeho průběhu nová kýla objevit neměla. P.S. o rozdělováni dotazů rozhoduje administrátor, já jej obdržela poprvé a odpovídám neprodleně. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: