Kýla u novorozence

Dobrý den, mám dvouměsíčního syna, který má pupeční kýlu. Na radu naší lékařky ji zatlačuji a lepím náplastí, nicméně se mi kýla zdá o něco větší. Je operace nevyhnutelná nebo je šance, že se kýla vstřebá? V případě nutnosti operace se chci zeptat, v jakém věku se provádí. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Michaelo! Operaci je možné provést v podstatě kdykoli, záleží na velikosti kýly. Menší kýly se většinou operují až v předškolním věku. Šance, že se vyhnete operaci určitě je, záleží na tom, jak se kýla bude chovat, zda se bude zmenšovat či naopak. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: