Kyla v jizve

Dobry den, jsem po operaci pupecni kyly v jizve.Mam doporuceni 2 mesice nezvedat zavazi tezsi nez 5kg.Sitku jsem opet nedostal.Chci se zeptat zda po druhy kyle plati stejna pravidla jako pri prvni?tzn. Mohu po 2mesicich zacit lehce cvicit v posilovne a po 3 zase plnou zatez?Jde mi jen o toto.Dekuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zdeňku. Obecně čím více recidiv u kýly, tím opatrnější přístup k zatěžování. Břišní stěna se hojí až 3 měsíce a maximálně 5 kg je zcela adekvátních. V prvních měsících po operaci můžete příkladně plavat anebo jezdit na kole, přímé posilování břišní stěny anebo sporty, při nichž dochází k prudkému napínání břišní stěny anebo otřesům bych považoval za vhodnější odložit na pozdější dobu, min. 3 měsíce po operaci. Hezký den.

MUDr. Tomáš Šebek
MUDr. Tomáš Šebek

Specializace: Chirurgie zaměřená na laparoskopické operace
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: