Kyretáž?

Dobrý den. Je mi 48 let, před 6 lety jsem prodělala rakovinu prsu. 5 let jsem brala tamoxifen. Po celou dobu jsem měla menstruaci, sice nepravidelnou co 6-9 týdnů, ale byla. Rok již mám vysazeny léky . V květnu jsem i po menstruaci špinila, byl mi zjištěn polyp a vysoká sliznice. Byla jsem tedy na kyretáži, výsledky byly dobré tz. bez nádorového bujení. V červenci jsem dostala menzes a opět jsem špinila další 3 týdny. Gynekoložka mi sdělila , že mám vysokou sliznici a u mě přichází v úvahu pouze další kyretáž a nebo odstranění dělohy a vaječníků, že mi nemůže dát žádné hormony a nic. Źe se jedná o přechod. Kyretáž se mi nejeví vůbec jako nějaké řešení - pokud jsem na ní byla a vlastně další měsíc se opakovalo to samé. Opravdu neexistuje v mém případě jiné řešení než operace?

Odpověď odborníka:

Vysoká sliznice ve vašem případě je vždy možné riziko,pokud se situace opakuje bylo by pravděpodobně nejlepší zvolit radikální řešení. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: