Kyselina listová

Dobry den, s manzelem se snazime o druhe dite cca max 2 roky s mensimi prestavkami. Beru kyselinu listovou Forte. Zajima me, zda nicemu nevadi, ze kyselinu uzivam uz delsi dobu - tj.cca 1 rok az 2. Nekdy jsem si udelala mensi prestavky, ze jsem kys.list. neuzivala - radove par tydnů, nekdy snad i mesice.. Ted uz to bude cca skoro rok, kdy to uzivam bez prestavky. Uzivala jsem ji 1x za den tj. 1x 200 µg. Ted cca 4mesice zpet si beru tu kyselinu listovou rano a vecer (2xdenne, tzn 2x 200 µg) Nemuze mi to nejak uskodit, ze to uzivam tak dlouhodobe, kdyz jsem jeste neotehotnela? V pripade, ze to nicemu nevadi, staci mnozstvi 2x 200 µg? V lekarne mi dokonce nabizeli 800 µg? Dekuji moc za radu. Leona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kyselina listová se nedá předávkovat, berete optimální množství - 400cg je tak akorát. Pokud se ale pokoušíte s manželem již rok a více, navštívila bych raději specializované pacoviště, aby vás oba vyšetřili, pokud je problém s početím, kyselina listová moc sama nepomůže. Info o možnostech a kontakty na IVF centa, kde vám poskytnou vyšetřovací ale i následnou pomoc, bude-li to potřeba, najdete zde: http://www.zenska-neplodnost.cz/reprodukcni-centra . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: