Kyselina močová

dobrý den mám dotaz, dostala jsem od mého revmatologického lékaře tyto léky: foxis 37,5mg/325 kteréjsou na bolesti bohužel po nich nemohu močit, dále pak: milurit 300mg, po kterých jsem se osypala na obličeji strašně to svědělo a loupala se mi kůže, byla jsem úplně vysušená, tak jsem je přestala brát, dále mám: diclofenac duo pharmaswiss 75mg na záněty: jelikož mám problémy s kloubama a vypadá to na dnu, měla jsem hrozné bolesti a tak zkouší různé léky mimo to se léčím na vys. kr. tlak a cholesterol. myslíte že by mi mohl lékař předepsat jiné léky než tyto? je to hrozný když se člověk nemůže vymočit a to mám napsáno 1-4x1 denně a po tom: miluritu taktéž, děti se ptali co že jsem tak červená a to bylo z těch prášků, vysadila jsem je a je to pryč ale nevím co řekne doktor při kontrole že jsem je vysadila, již jednou se mi to stalo že jsem vysadila léky z důvodu že mi nedělali dobře a doporučil mi jít k jinému revmatologovi když mu nevěřím ale bohužel na chebsku jiného neznám, mohla by jste mi poradit? je mi 57 let předem děkuji za vaší odpověď s pozdravem ludmila

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vám lékař doporučil terapii a Vám léky nevyhovují, rozhodně byste si léčbu neměla upravovat sama. Zkuste svůj problém znovu probrat s Vaším ošetřujícím lékařem. Vaše projevy nemusí souviset s podáváním léku a vy můžete léčbu vysadit zcela zbytečně. Pokud máte vysokou hladinu kyseliny močové v krvi je důležité dodržovat určitá preventivní opatření - dostatečný pitný režim, v dietě omezit luštěnin,maso, čokoládu, tvrdý alkohol, silné čaje atd. Tím můžete hladinu snížit a třeba se budou moci některé léky vysadit.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: