Kyselina močová v těhotenství

  • Dotaz od: juler.schacherlova@seznam.cz
  • Publikováno: 2.7.2009
  • uLékaře.cz

dobrý den, jsem podruhé těhotná,nyní 20tt mám vysoký tk,anemii,v krvi stále strašněmoc vysokou kyselinu močovou? dr. mě stále straší,že mohu vykrvácet atp,chtěla jsem se optat na tu kyselinu močovou? tk si držím těch 145/85,na anemii mám léky a na tu kyselinu...no měla jsem zůstat v nmocnici,podepsala jsem negativní revers/prosím o upřesnění tohoto výrazu( a pokud něco ihned přijet.Pan dr.jena mě velice naštvaný,ale mám doma již 2 děti a necítím se na to ležet v nemocnici,jelikož senecítím zase tak špatně.Děkuji

Odpověď odborníka:

V první řadě bych vám doporučila v té nemocnici zůstat. Pokud máte zájem na tom, aby se vám narodilo zdravé , donošené dítě a abyste byla i vy zdravá ( a živá) a mohla se všem svým dětem náležitě věnovat, je na prvním místě uposlechnout rady lékaře. Kyselina močová je rozpadový produkt metabolismu, zvyšuje se u stavů, kdy se určité buňky v těle rozpadají více než je obvyklé, u vrozených metabolických chorob nebo u určitých revmalologických stavů ( dna) či při vysokém příjmu v potravě. Omezte luštěniny, živočišné bílkoviny ( hlavně uzeniny, vnitřnosti), čokoládu, alkohol ( předpokládám, že ten nepijete vůbec). Negativní revers znamená,že přes všechna rizika, která vám hrozí a se kterými vás lékař seznámil ( včetně ohrožení vašeho života) odmítáte adekvátní léčbu. Znovu doporučuji do nemocnice se vrátit, aby vše dopadlo dobře.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: