Kyselost v puse dlouhodobá

Dobrý den, pane doktore, prosím Vás, mám na Vás dotaz. Již dlouhou dobu jsem mám pocit kyselosti v puse, ani ne tak pálení žáhy, jak právě tato kyselost. Byl jsem za svým OL, který měl dovolenou, ta jsem navštívil jeho zástup, a pan doktor mi doporučil Ortanol. Bral jsem 1 x denně po dobu 4 týdnů, kdy jsem ho nyní vysadil a kyselost se projevuje znovu. Při užívání nebyl problém. Mám taky problém s tím, že pořád polykám vzduch na prázdno (nevím, asi mě to tak nutí) a poté po řihnutí mám kyselo v puse. Chci se zeptat, jak mám dále postupovat, může se jednat o něco vážnějšího v mých letech? Je mi 27. Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Může se jednat o gastroesofageální reflux, nedomykavost dolního jícnového svěrače. K došetření je vhodné navštívit gastroenterologa.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: