L karnitine

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či si môžem nejako ublížiť užívaním carnichrom-u pred vytrvalostným behom cca 6km (500mg l karnitin-u) 3krat týždenne. Obávam rýchleho spálenia hnedého tuku, čo môže spôsobiť následne rýchle priberanie. Keď si odmyslim iné ostatné faktory, môže mi vysadenie užívania spôsobiť jojo efekt? Ma azda zvýšené množstvo nejaké negatíva(myslím 500mg 3krat týždenne) ? Za odpoveď vopred ďakujem.

Odpověď odborníka:

Krásný den, určitě to neublíží, ale ani nijak výrazně nepomůže. Doporučuji se zaměřit na celkové dodávání živin pro tělo stravou a neřešit to jen doplňky. Karnitin (případně i CLA) mají určitý efekt, ale z mého pohledu je nepodstatný. Se sportovci řeším celkovou úpravu stravy, detoxikaci apod. Pořadí důležitosti doplňků má také svá specifika.

Ing. Martin Škába
Ing. Martin Škába

Specializace: Nutriční poradenství
Pracoviště: Ing. Martin Škába, výživový specialista a kouč zdravého životního stylu

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: