Laboratorní hodnoty tsh, ft4

Dobrý den, v gynekologické ordinaci by byla odebrána krev na hormony štítné žlázy s těmito výsledky: TSH 0,01 (ref. meze 0,27 - 4,20), FT4 volný 22,4 (ref. meze 12,00 - 22,00), FT3 volný 9,1 (ref. meze 3,10 - 6,80). Bohužel mi paní doktorka nebyla schopna říci, zda-li se jedná o sníženou resp. zvýšenou funkci štítné žlázy (hodnoty jsou jak nízké, tak vysoké). Na endokrinologii jsem objednána až za cca 2 měsíce. Prosím poradíte mi? Děkuji

Odpověď odborníka:

Jedná se o zvýšenou funkci štítné žlázy mírného stupně, t.j. máte mírný nadbytek hormonů štítnice.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: