Laboratorní nález

Prodelala jsem konizaci a asi pred rokem chlamydie. Pritele jsem nedavno vyslala na vysetreni, jestli je u nej pritomen virus HPV, ale nic jsme z toho nevycetli, proto Vam prikladam vysledky. (Neposlali ho na urologii, ale na krev) Mate tam i starsi veci z urologie. Jeste bych se chtela zeptat co znamena u HIV ty hodnoty trosku zvysene, to je v poradku? Jeste by me zajimala ta chlamydie a celkove nejake pohlavni nemoci. Dekuji Vam velice za odpoved

Odpověď odborníka:

Petro, nejprve bych se vyjádřila k levému sloupci odběrů, tedy provedeným 18.11. 2015, zde všechny výsledky v normě, hodnota HIV zvýšená není, norma je do 0,9 a Váš přítel má 0,21, to je naprosto v normě. Co se týče pravého sloupečku, nejprve tedy Herpetických virů, jsou pozitivní anamnestické protilátky IgG u Cytomegaloviru, tedy protilátky které ukazují prodělanou Infekční monenukleozu v minulosti, anti - EBV opět anamnestické protilátky svedčící opět pro prodělanou Infekční monenukleozu. Pozitivní anti HSV 1,2 IgA slizniční pozitivita aktuálních protilátek proti viru způsobujícím genitální bradavice, poslední anti - Varicella ZOSTER, pozitivní pamětové protilátky IgG a dále pozitivní slizniční protilátky IgA, což svědčí o prodělaných planých neštovicích či pásovém oparu. Žádné jiné výsledky zde přiloženy nejsou, čili přítomnost viru HPV u Vašeho přítele já také nemohu určit, či vyhledat, protože zřejmě vyšetření provedeno nebylo, to se provádí vždy pouze stěrem z močové trubice, nikoli krevními testy. Z těchto výsledků je podstatný ten anti HSV 1,2 IgA, tento bych konzultovala u Urologa indikujícího vyšetření. Chlamydie vyšetřena nebyla, ani žádná pohlavní nemoc. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: