Laboratorní výsledky

Dobrý den, již jsem dne 21.9. pokládala dotaz a dostala odpověď od paní dr. Vaňačové. Jen bych se ještě chtěla dozeptat na jednu věc - Před 10 dny jsme byla imuno. krevních testech na alergologii, měla jsem právě probíhající virózu (rýma, kašel, bolest kloubů), vyšel mi horší KO a snížené CD3+ a CD4+.Nechala jsem si po týdnu udělat nové testy KO? vše zcela v normě. Chtěla bych se však ještě zeptat, zda si mám nechat dovyšetřit i CD3 a CD4, nevím co přesně tyto ukazetele indikují a zda mohou být snížené v důsledku oné virózy. Přílohy přikládám. Velice Vám děkuji!

Odpověď odborníka:

Vážená paní/slečno Petro, CD3+ a CD4+ je přesnější označení specifických bílých krvinek (lymfocytů), které se podílejí na likvidaci cizorodých buněk a obdobných částic. Pokud jste již bez klinických projevů akutního zánětu a aktuální nálezy v krevním obrazu jsou normální, považuji kontrolní vyšetření CD3+ a CD4+ lymfocytů za zbytečné. Pokud by se infekce často opakovaly, doporučuji Vám domluvit se s imunologem na podrobném vyšetření tzv. buněčné imunity. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Arašídy, postrach alergiků
Články: Arašídy, postrach alergiků
Víte, které pochutiny...
Víte, co jíst a nejíst při průjmu?
Články: Víte, co jíst a nejíst při průjmu?
S průjmem se téměř každý...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: