Laboratorní výsledky

Dobrý večer, mám dotaz. Prodělala jsem autoimunitní thyreoitidu a po 4 měsících léčby se TSH dostalo z 6,9 na 0,09!!! T4 je 15,04,T3 4,01,anti TPO 200,22 a anti Tg 314,31. Beru 75mg 6 krát týdně a jednou týdně 100mg. Myslím si že dle norem laborky jsem už v hyperfunkci. Prosím na kolik mám snížit Euthyrox dle vašeho názoru? Endokrinoložka ke které chodím naordinovala takto vysoké dávky kvůli benigní cystě v pravém laloku, chtěla se dostat pod 1 s TSH. Jsou mé protilátky hodně vysoké nebo jsou akceptovatelné (v mezích autoimunitní tyreoitidy)? Moc děkuji za rychlou odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dávku byste mohla snížit na 75ug denně bez jednodenního zvýšení, ale je lépe to vždy probrat s vaší lékařkou, přeci jenom vás lépe zná a více o vás ví. Nepochybně chtěla dosáhnout takzvané supresní dávky s cílem zabránit dalšímu růstu cysty. Vaše protilátky extrémně vysoké nejsou, jedná se o nález u autoimunitních thyroiditid celkem běžný. Rozhodně není třeba se kvůli tomu znepokojovat. Příjemný večer

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
RTG snímek plic
Články: RTG snímek plic
RTG snímek plic je jedním z...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Články: Vyrobte si domácí repelent proti klíšťatům
Klíšťata nemá v lásce asi...
Uzlíky na štítné žláze: řeší se pozorováním, ale i operací
Crohnova choroba
Články: Crohnova choroba
Z hlediska vývoje medicíny...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: