Laktobaciloza

Dobrý den pane doktore, před časem jsem zde položila dotaz, zda nemůžu mít místo mykózy laktobacilozu. To už se zřejmě prokázalo, lékař mi změřil PH v pochvě a vyšlo 4. Kultivace zatím neprovedena (dobírám vakcínu na e-coli). Ihned jsem přestala užívat laktobacily a také jsem přestala zavádět gynoflor. Začala jsem s výplachy jedlou sodou (30 g na půl litru). Podle pokynů lékaře budu provádět 2x týdně, ne více. Řekl, že jen po dobu dvou týdnů. Opravdu ty dva týdny stačí? Co když budou obtíže přetrvávat, můžu ve výplachu sodou pokračovat? Ptám se proto, že pan doktor zatím ještě pacientku s laktobacilozou neměl, jsem první, tak si to ještě chci ověřit jinde. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Michaelo. Laktobacilóza je charakteristická tím, že se objevuje v cyklech. Obvykle vzplane několik dnů před menstruací. Maximum obtíží je těsně před menstruací. PO menstruaci pak vymizí. Zjistit se dá mikroskopickým vyšetřením. Léčba jedlou sodu je jednou z altenativ léčby. Není omezena striktně pouze na 14 dnů, můžete aplikovat i déle. POkud však bude neúčinná a skutečně se jedná o tuto nemoc, doporučuje se léčba opět ATB.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: