Laktobaciloza a ureoplazma

Dobry den pani doktorka.Mam 25 rokov, bezdetna, ziadne lieky okrem Roaccutane neuzivam, cukrovku nemam, mam staleho partnera. Uz od februara ma trapi neustale palenie posvy a okolia klitoriu a aj okoli mocoveho mechura a riedky ciri alebo biely vytok hojny, ktory je KYSLY ako jogurt. najhorsie je to rano, kedy sa zobudim uz s pocitom diskomfortu, pali ma to a aj niekedy svrbi a som ,,tam dole" cela mokra s neprijemnym vytokom. tento problem som nikdy nemala, mala som obdobie zvysenej konzumacie sladkosti, tak som si myslela ze je to klasicka mykoza, bola som u lekarky asi 6 x s tym, prvy krat mi hned dala len bez vysetrenia kultivacneho lieky na mykozu, kezde vytok nezapachal a bol klasickej bielej konzistencie ako candida...tak som bola liecena liekmi Macmiror complex, ked nezabralo potom canesten, potom gynazol, jenamazol....nic nepomahalo posledne ani Rosalgin ....bolo mi to divne tak som si dala spravit kultivacne testy a to kultivacie na kvasinky, tie boli zaujimave ze NEGATIVNE, lekarka mi brala moc mala som hnis jeden krizik tak ma preliecila na UDAJNY zapal mocoveho mechura (aj ked som potiaze s mocenim nemala), po prelieceni mocoveho som mala v moci uz len stopy hnisu...ale vytok a palenie neprestavali...a posledna kvapka trpezlivosti - rndala som si spravit komplet vsetky testy kultivacne aj Liquid Based Cytology aj testy na pohlavne choroby: candida abicals-opat negat. Trichomonas vaginalis-negat, chlamydie- negat. mykoplazmy- negat. ojedi z toho cytosteru mi bol zisteny streptoccocus sp. a nejaky enteroccocus oejdinely, z krcka amternice vyslo reaktivne zmeny, a napokon ureoplazma- pozitivna. Sama som si uz skro vydedukovala ci to nebude laktobaciloza, prezmozenie laktobacila, v testoch som mala laktobacil- TRI KRIZIKY, Mozem mat tie tazkosti palenia a kyslych vytokov z posvy sposobene laktobacilozou, alebo ureoplazmou? je ta ureoplazma nebezpecna? na palenie mi bolo opdorucene vyplachy sodou a na ureoplazmy mam atb. Doxybene 100 mg. na osem dni. co znamena ak mam reaktivne zmeny na krcku maternice??? ten vytok ma uz obtazuje a ani soda nepomaha, zmizne to vobec niekedy? Dakuejm za akukolvek odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výplachy sodou a doporučená antibiotika jsou vhodnou terapií. Dále je důležité přiměřeně dodržovat hygienu, nosit bavlněné spodní prádlo, a vzdušné a volné oblečení. Používejte jen jemné prací prostředky, a mycí prostředky určené pro intimní hygienu. Hodně pijte, omezujte sladkosti. Reaktivní změny jsou výsledky z cytologického nálezu, není to žádný abnormální nález, jsou to změny buněk způsobené např. zánětem. Výtok, který už nebude doprovázen pálením, bude fyziologický výtok, ten už nebude třeba léčit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nenechá vás „močák“ vyspat? Možná trpíte nykturií
S bechtěrevem do lázní. Zjistěte, zda na ně máte nárok
Články: S bechtěrevem do lázní. Zjistěte, zda na ně máte nárok
Ankylozující spondylitida...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Sportovní činnosti doporučované u astmatiků
Články: Sportovní činnosti doporučované u astmatiků
Stanovení diagnózy astmatu...
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Škodí repelenty dětem?
Články: Škodí repelenty dětem?
Ochránit naše nejmenší před...
Co se děje v ráně při hojení aneb pod mikroskopem
Články: Co se děje v ráně při hojení aneb pod mikroskopem
Hojení rány. Na první...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: