Laktobacily

Koupila jsem si v dr.maxovi Laktobacily jako prevenci při zkouškovém období. Před tím jsem měla trochu obtíže, ale to mívám poměrně často, kor takhle při stresu. Brala jsem je tři týdny a trávení jsem měla ještě horší než před tím. Častý průjem a takový ten nepříjemný pocit. Pak jsem je vysadila a za týden to bylo dobré. Mohla to být alergická reakce? Co byste prosím doporučili jako prevenci?

Odpověď odborníka:

Hezký den Aneto, je možné, že Vám tento typ Laktobacilů nesedl, neřekla bych však, že se jednalo o alergickou reakci, spíš jen zřejmě neřešily problém, který jste vy řešit chtěla. Laktobacily jsou tělu a trávení prospěšné bakterie, které doporučujeme užívat při snížené imunitě, nebo současně, anebo po kůře antibiotik, kdy dojde k vyhubení těchto přátelských bakterií ze zažívacího traktu a dochází k průjmu k přemnožení patogenních bakterií.
Při zkouškovém období - ve velkém stresu, se aktivují stresové faktory, hormony, nervová tkán, které mechanicky zrychlí Vaši peristaltiku a tím dochází také k průjmu a nepříjemným pocitům, ovšem Laktobacily s těmito mechanismy moc nezmohou.
Spíše tedy než Laktobacily Vám příště při zkouškovém období doporučím alespon se pokusit nebýt tak ve stresu, nebo se stresem pracovat, naučit se relaxační techniky, nebo Vám doporučím podrobnější vyšetření na gastroenterologii, mohlo by se např. jednat o tzv. syndrom dráždivého tračníku. S pozdravem a přáním pěkného dne, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: