Laktoza intolerance

Dobry den, mam podezreni na intoleranci laktozy. Po prodelane tezke infekci pobrisnice a nasledne operaci slepeho streva pred 10ti roky jsem zacal mit problemy s kravskym mlekem, resp. v nezpracovane podobe, nicmene jine mlecne vyrobky mi problem nedelaly. V poslednich mesicich jsem zacal drzet dietu a zvysil jsem prijem jogurtu a tvarohu a zrejme soucasne jsem zaval trpet na plynatost s pobolivanim v podbrisku, stolice je dle meho nazoru v poradku, na prujmy ani zacpy netrpim. Mohla by zminena plynatost souviset s intoleranci laktozy? Pokud ano, jak mohu postupovat a kde si domnenku mohu potvrdit? Moc dekuji

Odpověď odborníka:

Vážený pane Tomáši, můžete zkusit vynechat z potravy všechny mléčné výrobky vyjma tzv, bezlaktózových, případně podstoupit vyšetření gastroenterologem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x