Laktózová intolerance

Dobrý den, před nějakou dobou mi začalo být nevolno po konzumaci mléka a některých mléčných výrobků. Na alergologii mi potencionálně diagnostikovali laktózovou intoleranci. Něco jsem si o tom přečetla a koupila jsem si mléko bez laktózy, ale včera se mi po jeho vypití udělalo stejně špatně a měla jsem stejné příznaky jako u normálního mléka. Co jiného než laktózová intolerance to muže být? Jogurty nebo sýry mi třeba nevadí, ale vadí mi samotné mléko a nyní už i to bez laktózy, což je zvláštní. Předem děkuji L.J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vám nevadí mléčná bílkovina v jiných potravinách než je mléko, tak se nejspíše nebude jednat o alergii, tam by Vám přítomnost BKM /bílkoviny kravského mléka / vadila všude. Zkusila bych na 6 týdnů BKM vynechat , a pak následně potraviny zařadit do diety, tím ověříte zda-li se jedná o alergii. Pokud by obtíže neustoupily, doporučovala alergologické či gastroenterologické vyšetření.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: