Laktózová intolerance

Posledni pulrok trpim prujmy a nadymanim. Zjistila jsem, ze mi k tomu prispivaji mlecne produkty, po vysazeni je vse lepsi. Nicmene, dle vysledku nejsem alergicka na kravske mleko. O co by se tedy mohlo jednat? Mam vyhledat nejakeho specialistu? Testy z krve mi nechaval delat prakticky lekar. Dekuji za odpoved, Veronika.

Odpověď odborníka:

Veroniko,
může se jednat o laktózou intoleranci, nejedná se o alergii ale o nedostatek enzymu, který mléčný cukr štěpí. Lze provést laktozový tolerační test buďto cestou praktického lékaře nebo třeba gastroenterologa.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: