Lamotrigin a padání vlasů

Dobrý den paní doktorko, 9 let trpím poúrazovou epilepsíí a užívám přípravek Plexxo. Asi před 4-mi lety mi hodně začaly padat vlasy a v současné době se to stále zhoršuje. Je možné, že padání vlasů způsobuje lamotrigin? Děkuji Vám za odpověď a přeji Vám příjemný den.

Odpověď odborníka:

U některých pacientů lamotrigin zvýšené padání vlasů způsobuje. Části z nich pomáhají potravinové doplňky s obsahem zinku, biotinu a některých dalších látek. Můžete zkusit požádat neurologa, aby Vám změnil léčbu, případně se můžete obrátit na poradenské centrum pro zdravé vlasy na kožní klinice Fakultní nemocnice Královské Vinohrady ( http://www.fnkv.cz/centrum-zdrave-vlasy.php ).

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: