Laparoskopie + otěhotnění

Dobrý den, od 12 let mám potíže s velmi silnou a bolestivou, tehdy i nepravidelnou menstruací. Ve 14 letech jsem skončila kvuli tomu i v nemocnici. Na tento problém mi nasadili antikoncepci Cilest, a později Lindynette. Potíže trochu pominuly a cyklus byl pravidelný, po 5 letech se mi ale objevily silné migrény tak jsem antikoncepci vysadila (na začátku roku 2014). Ted bych ráda otěhotněla, ale už třičtvrtě roku se nedaří. v květnu 2014 se mi objevila cysta v pravém podbřišku, a opakovala se i v říjnu, samy praskly. v listopadu se mi opět objevila silná bolest ale ted lekář na utz nic neviděl, ani krevní testy (crp, hcg) nic neukázaly. Říkal že pár měsíců počkáme a pošle mě na laparoskopii, mělo by to být další měsíc. Myslíte že mi potíže po laparoskopii zmizí a mohla bych i normálně otěhotnět? Děkuji za osdpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, Milado, doporučuji navštívit centrum asistované reprodukce a provedení základních vyšetření - hormonální profil, reprodukční imunologie, spermiogram u partnera, apod. Laparoskopii považuji až za jedno z posledních vyšetření, doporučuji začít těmi jednoduššími. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: