Laparoskopie před ivf

Dobrý den, chystám se na IVF, důvodem je zřejmě výrazně patologický spermiogram partnera, u mě bylo provedeno pouze UZ vyšetření a hormonální profil, vše v pořádku. Můj gynekolog mi ovšem doporučuje, abych podstoupila ještě laparoskopii, prý je to vhodné předtím než se pustíme do IVF. Jelikož se jedná o chirurgický zákrok s hospitalizací, vůbec se mi nechce ho podstupovat. Ráda bych znala názor jiného lékaře, zda je skutečně toto vyšetření před IVF nutné. Ještě dodám, že se snažím otěhotnět déle než jeden rok, mám za sebou jeden spontánní potrat v 6.t., ale s minulým partnerem, jinak žádné gynekologické problémy nemám. Nerada bych podstupovala laparoskopii zcela zbytečně. děkuji

Odpověď odborníka:

dobrý den, nevím,jak moc Vám mohu poradit, vůbec neznám Váš zdravotní stav a nemám k ruce Vaše výsledky.záleží hodně na ultrazvuku, možná bych místo laparoskopie volila hysteroskopii, pokud je nějaké podezření, že by problém mohl být i z Vaší strany.na druhou stranu pro Vás hraje k dobru fakt,že jste již sama otěhotněla,bez zásahu lékařů.úplně nutné to není,ale jak říkám,neznám Váš zdravotní stav.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: