Laryngitida a následný kašel

Dobrý den, 2,4 letý syn prodělal laryngitidu s 3-denní hospitalizací. Následně ale již 6 měsíců má kašel spočívající v zahlenění horních cest dýchacích. Po měsíci jsme navštívili dětskou pediatričku, která nám sdělila, že to může trvat až 4-6 týdnů a na odkašlání doporučila mucosolvan nebo stodal. Nicméně syn se stále 2-3 za noc probudí potřebou si odkašlat a přes zvláště při větší námaze (běh apod.) se více rozkašlá. 6 týdnů se mi zdá už dost dlouhá doba na to, aby stav byl téměř stále stejný. Můžete mi prosím poradit, co mám dělat (znovu návštěva pediatričky?) nebo co máme užívat či dělat, aby se stav zlepšil? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vhodné se mi zdá v první řadě návštěva ORL lékaře k vyšetření nosní mandle a za druhé pak návštěva alergologické ambulance. Zatím zkuste alespoň antihistaminika, například Xyzal nebo Aerius, pokud syn kašle zejména v noci, pak mu je dávejte před spaním.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: