Laserová operace a vitiligo

Dobrý den, mám 14 dní po laserové operaci krátkozrakosti a vyčítám si, že jsem asi udělala nějvětší chybu svého života. Ve vyplňování anamnézy v dotazníku jsem neuvedla, že mám vitiligo. Opravdu to nebylo úmyslné ale zapomněla jsem na to skoro jako na smrt. Nijak mě to neomezuje, neléčí se, ani nevím, že ho mám. jsem světlý fototyp, není moc vidět. Uvědomila jsem si to až teď při preventivní kontrole v névové poradně. Nikde jsem na netu nenašla, jestli je kontraindikací k provedení laserové operace ale je to také autoimunitní choroba, tak předpokládám, že ano. Mám ho velice dlouho, už od základní školy, nyní je mi 40 let. K tomu se léčím se sníženou f-cí štítné žlázy asi 10 let. To nejspíš s vitiligem také souvisí. Chtěla jsem se zeptat jestli se vitiligo v častých případech nějak projevuje na očích, jestli mám čekat, že potíže přijdou. Jinak mi nezbývá než doufat, že se žádné komplikace neobjeví, ať už z možných budoucích rizik samotné operace tak i z této věci.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že si děláte zbytečně velké starosti, mělo by být všechno v pořádku, snad se vitiligo nezhorší.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: