Laserová operace očí

Dobrý den, je mi 25 let a mám -5.50 dioptrií na obou očích. Diopt.vadu nemám ještě ustálenou, za rok se mi vada horší o další cca 0.25 dpt. Byla jsem na vyšetření na oční klinice, kde mi kvůli tenké rohovce a široké zornici doporučili operaci PRK. Myslíte si, že má význam operaci podstoupit vzhledem ke zhoršování zraku? A dála - do 2 let pánuji otěhotnět a mám obavy z dalšího zhoršení zraku po porodu. Na druhou stranu se ale obávám, že pokud budu čekat a na operaci nepůjdu teď, mohlo by se mi stát, že kvůli tenké rohovce nebudu moci s vyšším počtem dioptrií operaci podstoupit. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, redakce se omlouvá za prodlevu v odpovědi. Možnost korekce krátkozrakosti laserem metodou PRK se odvíjí od tloušťky rohovky. Proto Vám nejlépe poradí lékař, který zná tloušťku Vaší rohovky a je schopen odhadnout, zda a jak se bude v souvislosti s těhotenstvím měnit.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: