Laserová operace očí

Dobrý den Dnes jsem absolvovala vstupní vyšetření na klinice Gemini v Ostravě a zapomněla jsem se zeptat na 2 věci. Budu moc vděčná za váš názor. Napíši vám zde informace z přístrojového měření. pravé oko:SF -8,75, CYL -0,25, AX 135, K1 44,75, K2 45,50, AX 80, NT 19,00 ZOR 7,8. Levé oko:SF -6,75, CYL -1,25, AX 75, K1 45, K2 45,25, AX 135, NT 19,00, ZOR 7,8. Bylo mi řečeno, že rohovku mám dostatečně hrubou, abych mohla podstoupit laserovou operaci, ale ne tak hrubou, aby v zhledem k mým dioptriím, hlavně na pravém oku mohla být provedená případná reoperace, pokud by se dioptrie vrátily. Můj dotaz zní, zda kdyby se mi dioptrie vrátily, mohu po operaci nosit zase kontaktní čočky nebo už jen brýle a v jakém případě se doporučuje operace formou nitrooční čočky a zda by to tedy pro mne nebylo lepší? Nebo pokud už reoperace stejnou metodou nejde provést, jde poté za nějaký čas ještě provést operaci nitrooční čočky? Moc děkuji za případnou odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nošení kontaktních čoček je možné i po laserovém zákroku. Volba typu zákroku je Vaší volbou v kombinaci s možnými zákroky dle anatomie Vašeho oka. Ale v případě jaký popisujete bych osobně doporučil fakickou nitrooční čočku a laser si ponechal pro případnou dokorekci v budoucnu. Opačný postup je sice také možný, ale daleko méně častý. Je lepší vysokou vadu korigovat nitrooční čočkou a případně později projevenou vadu jemně dokorigovat na rohovce. Obecně čím menší protenčení rohovky, tím lépe.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: OFTEX oční klinika Pardubice a oční centrum Hradec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: