Laserové odstranění nosních polypů

Dobrý den,je mi 58let, trpím od dětství chronickou rýmou,před 5lety jsem byla na operaci dutin přepážky a polypů.Teď se mi začaly dělat znova a mám jít naoperaci opět.V televizi jsem slyšela, že se u nás dělá šetrné odstranění laserem,jenže já nevím kde.Bydlím ve Východ.čechách.Děkuji za pomoc O.K.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, laserové metody ošetření se většinou používají v kombinaci s klasickou chirurgickou technikou. Výhodou laserového zákroku je především to, že lékaři operační rána při operaci nekrvácí, v nose vznikají ale klasické spáleniny a nelze tedy říci, že by operace laserem byla šetrnější. Rozhodnutí o jeho použití je na lékaři, který zákrok provádí, nelze jej použít vždy, záleží na stavu nosní dutiny a dalších okolnostech. Ve východočeském regionu je laser používán například hradecké fakultní nemocnici.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: