Latentní tetania a panicka ataka

Dobrý den, pred rokem lekari potvrdili u me sestry latentni tetanii,ale jeji stavy se pri lecbe horcikem a dochazenim k psychologovi nelepsi, pred pul rokem ji zacaly priznaky panicke ataky, kdy ma nekolikrat tydne (budto z fyzicke namahy nebo z duvodu neshod jejiho soucasneho partnera) zachvaty, kdy se utika schovat nekam do kouta a krici ze na ni nemame sahat an mame ji nechat byt, po case se přida plac a pak neschpnost mluvit a vnimat okoli, ale postupem casu se to zhorsuje, ponevadz uz se nekolikrat stalo ze si zacala pro zachvatu sama sobe ublizovat zprvu skrabanim si po rukou ci po obliceji, ale nyni dochazi k horsimu sebeublizovani, kdy zacala mlatit hlavou do zdi a skoncila v bezvedomi. Ona si problem nechce priznat a tim ze jiz je plnoleta a nebydli doma, tak nevime s rodici co mame delat. Prosim vas tedy o radu a moznosti lecby. Dekuji Marta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je třeba sestru co nejdříve dostat k psychiatrovi. Pokud je alespoň nějaká spolupráce s jejím partnerem, tak asi nejjednodušší je zavolat záchrannou službu při probíhajícím záchvatu (říci, že voláte, protože sestra je zmatená a ubližuje si atd., podle toho, co by se právě dělo), ta pak odveze sestru podle stavu buď na chirurgii, kde ji nejprve ošetří a pak odešlou na psychiatrii, nebo ji vezmou přímo na psychiatrii. Jinak můžete kontaktovat sestřina ošetřujícího lékaře a informovat ho jejích stavech (je možné, že sama to dosud neudělala) a domluvit se s ním, jak dál postupovat. Také můžete zkusit se sestrou promluvit, zda by přeci jen nechtěla vyhledat lékaře, aby jím pomohl léčit jak způsobená zranění, tak stavy, které k nim vedou. Jistě je sestru třeba vyšetřit (zda je problém čistě psychiatrický nebo podmíněný nějakou organickou chorobou = je v pořádku mozek jako takový?) a léčit.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: