Latentní tetánie

Dobrý den paní doktorko.Obracím se k Vám s problémem hyperventilační tetánie.Trpím tím již půl roku a denně beru 3tablety hořčíku 50mg a Lexaurin 3mg 1-2 tbl.denně.Bohužel i tak mám potíže především při zvýšené aktivitě.Cítím zúžení krčních svalů a tím dechovou nedostatečnost,nervozitu bez příčiny a někdy bušení srdce a celkově psychicky nedobře,řekl bych až protivné povahy.Dříve mě třeba nějaký turistický výlet nedělal žádné problémy,ale nyní jsem při normálním výletu zadýchaný,roztřepaný a cítím mravenčení v lévé ruce a celkovou únavu.Vyšetření interní mám vpořádku,plicní taktéž.Každý den je to stále stejné a někdy se příznaky podobají infarktu,ale není to tak,ale psychika pracuje hlavně strach z něj.Chodím k obvodnímu lékaři,ale určitý lék nemá,chodím k psychologovi a ten mi radí z Lexaurinu přejít na Deprex,Asentru aj.,jelikož Lexaurin je návykový.Navštěvuji také psychiatra,ale ten mi doporučuje pouze homeopatika,po kterých mi není dobře a prý i tuto nemoc nevyléčí,jelikož mají málo účinných látek.Jsem zoufalý,nemoc mi odebírá radost ze života mě i blízkému okolí.Existuje nějaká pomoc ke zdárnému vyléčení,třeba nějaký specialista či čínská medicína,nebo něco jiného?Děkuji Vám za odpověd.S pozdravem Didi.

Odpověď odborníka:

dle mého názoru je nejvhodnějším lékem na Vaše obtíže lexaurin, s čínskou medicínou žádné zkušenosti ani informace v souvislosti s Vašemi obtížemi nemám.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-17 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: