Latentní tetanie

Dobrý den, je mi 19 let, dva roky mám diagnostikovanou latentní tetanii na základě testů EMG a celkem 3 roky trpím těmito obtížemi: na začátku kreče v lýtkách - ztuhnutí a pronikavá bolest lýtka v noci, postupně bolesti častější, i každou noc, poté třes a mravenčení pravé ruky, které nabývalo na intenzitě, nebylo možné dělat každodenní úkony jako např. psát, držet sklenici apod. pak se začaly projevovat záchvaty celého těla, na první pohled vypadaly jako epileptické ale epilepsie byla vyloučena, záchvat začíná mravenčením prstů u obou ruk, pak zatmění před očima a neschopnost ovladnout svaly v těle, křeče nejsou bolestivé, nekontrolovatelně sebou "mlátí" všechhny 4 končetiny, hrdlo stáhnuté, nemůžu vydat ze sebe jakýkoliv zvuk a dusím se, občas na pár sekund upadnu do bezvědomí, nesnesitelný tlak v hlavě, záchvat trvá přibližně 3 hodiny , tlak v hlavě přetrvává asi hodinu, 2 roky se léčím na neurologii, beru 2x3 tablety Magne B6, mám předepsaný Rivotril který beru 1 tabletu v případě velkého třesu, mag.rezonance negativní, EMG pozitivní na latentní tetanii kterou potvrdil i specialista na třesavé choroby v Brně, pan doktor Baláš, odmalička mám problém se štítnou žlázou, sníženou funkci, byla mi nedávno upravena dávka Euthyroxu na PO-ST-Pá 1 tabletka - Euthyrox 50, zbylé dny Euth.25, asi rok a půl jsem brala denně Euthyrox 25 ale nestačilo to, dětská doktorka zanedbala léčbu, přešla jsem nyní k dospělé která mi upravila dávky, záchvaty celého těla byly jednou za 2 měsíce, nyní co dva týdny, ze začátku pouze slabé záškuby končetin, nyní masivní neovladatelné křeče, chtěla bych se zeptat co mám dělat aby se to aspoň trochu změnilo k lepšímu, neuroložka je bezradná, ani po úpravě dávky Mg se to nezlepšilo, dříve jsem brala 2 tablety denně, draslík a vápník mám v pořádku, je možné že to souvisí s hormonální antikoncepcí? 3 roky beru nízkohormonovou YAZ a prroblémy trvají také 3 roky, v letáku jsem nic nenašla, žádné spojitosti, byla bych ráda za jakoukoliv užitečnou radu, děkujii moc

Odpověď odborníka:

Nemyslím,že by zde byla přímá souvislost, ale protože neznám přesnou neurologickou diagnozu konsultujte užívání antikoncepce se svým neurologem. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: