Latentní tetanie

Dobrý den, mému příteli (46) byla diagnostikována latentní tetanie. Bere cca měsíc hořčík 0,5g 2-0-2 + Magnosolv. Je, prosím, možné, aby mu často brněl nos a prsty na nohách a rukách? A za jak dlouho lze léčbou dosáhnout, že LT bude stabilisovaná a brnění zmizí? A ještě jedna věc, přítel pociťuje velkou slabost v DK. Je to možné? Po neurologické stránce je vyšetřen a je zcela v pořádku. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je příčinou nedostatek magnezia, měla by být tato dávka dostatečná. Pokud potíže trvají, je možné, že příčinou bude snížená hladina vápníku apod. Slabost v dolních končetinách do obrazu tetanie většinou nepatří. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: