Latentní tetanie

Dobrý den, před cca 3 lety mi byla diagnostikována latentní tetanie. Trpím také velkými úzkostmi, kvůli kterým navštěvuji psychologa. Neurolog mi před těmi třemi lety nasadil Cipralex (10 mg), Rivotril a řekl mi, že musím užívat Mg. Cipralex jsem asi po roce, co jsem přibrala 20 kg, vysadila. Rivotril se snažím užívat výjimečně. Můj dotaz se však týká hořčíku. Nikdo (neurolog ani praktický lékař) mi nikdy neřekli, v jakém množství jej mám užívat. Nyní užívám 375 mg Mg + B6 denně (na krabičce je uvedeno, že se toto množství nemá překračovat). Prosím, je to dostatečné množství pro člověka s latentní tetanií? Mohlo by mít nadměrné užívání hořčíku nějaké negativní důsledky? Mockrát děkuji!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při tetanii doporučuji pacientům množství i 1 gr. denně, Pokud nepůsobí zažívací potíže, neměl by ani při dlouhodobém úžívání škodit. Na tetanii je velmi efektivní a je doporučován i v případě, že hladina magnezia v séru je v normě.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: