Latexový kondomy a globule

Dobrý den! Moje přítelkyně používá globule Pharmatex. No a právě nejsem klidný, protože jsem našel info, že Benzalkonii chloridum a zrovna ten tuk, který obsahují té globule , můžou poškozovat kondom. Prej nebude to viditelně, ale struktura kondomu se změnuje a můžou snadno trefit víry a další bacily... Nejde o to že se moc bojím, že přítelkyně otěhotní. Jde ale o pohlavně přenosné choroby, nechci se nakazit. Možná ona něco má, to netuším. Neznám jí tak moc. Děkuju a těším se na odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, právě kondom s globulema je jedna z nejspolehlivějších nehormon. zábran početí. Co se týče poškození kondomu globulí, nemám informace, že by se přenášely infekce. HPV přejde přes kondom i bez globulí.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: