Lca

Dobrý den, nedávno jsem psal ohledně potíží s kolenem. jsem 6 měsíců po plastice LCA a před dvěma týdny jsem začal hrát znovu vrcholově fotbal. Bolest holenní kosti, o které jsem vám psal už pomalu odeznívá, ale objevil se jiný problém. Po tréninku mě bolí vnější strana kolena a vnější podkolenní šlacha. Na dotek je šlacha vystouplá narozdíl od šlachy na druhém koleni. Jakmile se snažím koleno rovně propnout na úplné maximum tak tu vnější část velice cítím. Mám také problém, když například dlouho sedím a mám nohu skrčenou, tak po následném postavení či mírném propnutí cítím nepříjemnou bolest znovu na vnější straně. Při pokrčování kolena k sobě mě bolí právě ta vnější podkolenní šlacha. Napsal jsem vám toho hodně a možná je to nesrozumitelné. Ale byl bych vám vděčný kdybyste mi poradil. Je to takhle normální? Nebo se to mám snažit protahovat i přes bolest a po čase to ustane? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Fotbal je pro operované koleno nejnáročnější sport a ne vždy se koleno po operaci s fotbalem vyrovná. Bolest oné šlachy může být opět z přetrenovanosti. Obejvuje se entezopatie, zvláště u mladých lidí, to jest zánětlivá reakce ve spoji šlacha nebo vaz a kost. Opět omezení treninku, možná fyzikální léčba na rehabilitaci, Fastum gel. Bolest by se neměla překonávat, vždy cvičit a eventuálně trenovat do bolesti. Jinak vhodné vyšetření u ortopeda nebo sportovního lékaře. Ten koleno vyšetří, zhodnotí a poradí nejlépe.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Bolest po plastice. | Od: Lukáš | 9.10.2014 12:38
Dobrý den,
mam obě kolena po plastikách,poslední plastika
pravého kolena byla před 10 měsíci,proběhla v
pořádku a už od 5 měsíce sem se naplno věnoval
fotbalu,bohužel teď jsme měli ve fotbale zápasy
každé tři dny a do toho tréninky a jednou po
zápase mi koleno lehce nateklo,ale během dvou
dnů zase v klidu splasklo,potíže ale už 3 týden
přetrvávají(horší hybnost,při úplném dřepu lehce
píchá ze zádu na kosti).Když se to lepšilo šel sem
potýdnu na trénink,který sem nedokončil a druhý
den začli tyto bolesti nanovo.Myslíte,že je koleno
třeba jen přetížený ?V kolenu mi neruplo ani nic
podobného.
Děkuji za odpověď
reagovat
re:Bolest po plastice. | Od: uLekare.cz | 9.10.2014 12:50
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, aby jste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik. V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: