Lečba

dobri den pani doktorko chci se zepatat syn ma skoro 3 roky je často nemocen kašlem byla nasazena spousty lečby ale nic nebylo nadlouho tak nasazene kortikody na pul roku po pul roku jsme je vysadili chlapec byl zdravy po celou tuto dobu ale jak jsme vynechali v domacnosti se objevila viroza a maly to dostal zavolala jsme k lekaři a on nam nasadit znova kortikoidy ale jen na dobu nemoce a i berodual na roztaženi plic ale nebyli jsme na polsechu jen přes telefon tak možna ma kaše z v krku že ho nema na pruduškach cela rodila spiše chrapti a kašle z kru i přsto ma davat berodula i kdyby to na pruduškach nemněl ?? a jak davat teda ty kortikoidy ted na dobu nemoce a k tomu ješte buddu davat berodula dava se take sirupy na odkašlavani ? nebo to už neni potřeba? děkuji za radu KLara

Odpověď odborníka:

Dobrý den, řídila bych se pokyny pana doktora. Virová infekce může u syna zvýšit reaktivitu průdušek, která se může projevit kašlem, pocitem zhoršeného dýchání, Berodual mu uleví, způsobí uvolnění a roztažení průdušek, ale neléčí zánět, který je hlavní příčinou . Lékem, který tlumí zánět jsou kortikosteroidy, Chlapec je asi inhaluje, neužívá je ve formě prášků? Inhalační léčba je bezpečná a zároveň velmi účinná. Můžete je kombinovat i s léky na odkašlávání. Berodual bych dávala pouze při záchvatu kašle,při pocitu dušnosti. Kortikosteroidy pravidelně ještě tak týden po odeznění infektu a další postup, bych volila dle klinického stavu dítěte.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: