Léčba angíny

Chci se zeptat zda můžu kombinovat antibiotika Ospen společně s tinkturou Lichořeřišnice a sprejem Streptokill. Na výtěrech mi našli streptokoka, angíny mam často a někdy dost dlouho, tak chci dát léčbě co nejvíc můžu. V příbalovém letáku Ospenu píší že se nemá kombinovat s antibiotiky, která zastavují růst bakterií. Tak jsem si zrovna říkal, jestli to ta Lichořeřišnice zrovna nedělá:) Druhá věc co mě napadla, že oba produkty obsahují alkohol. Případně co Wobenznym? Nebo jak jinak ještě podpořit penicilin a léčbu? Díky moc za odpověď!

Odpověď odborníka:

Pavle, sprej Streptokill k antibiotikům používat můžete. Co se týká lichořeřišnice, jedná se o bylinu, která působí antibakteriálně a používá se jako podpůrný přípravek. Sice se udává, že skutečně působí bakteriostaticky (zastavuje růst bakterií), ale nemyslím si, že by to v daném ředění a dávkování měl být nějaký zásadní problém. Na druhou stranu nejedná se o lék jako takový, nejsou známy všechny jeho možné účinky (včetně těch nežádoucích) a interakce. Užíváním zřejmě nic nezkazíte, ale antibiotika (eventuelně se sprejem) Vám na streptokoka zaberou i bez lichořeřišnice. Ta trocha alkoholu, která v přípravcích je, Vám neuškodí. Pokud jste často nemocný, Wobenzym vyzkoušet samozřejmě můžete, lze i jako doplňkovou léčbu k antibiotikům. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

MUDr. Barbora Bačová
MUDr. Barbora Bačová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: