Léčba antibiotiky

Prosím Vás o odpověď zda je dostatečně dlouhá a silná léčba na infekci v krku spojenou s bolestí v krku,kašlem a chrapotem antibiotikem Zinnat 500 2* denně po dobu 5 dní.Před rokem jsem měla ty samé potíže ,vyléčení mi trvalo téměř 2 měsíce s tím,že mi postupně byli nasazeny 3 antibiotika a v krku mi výtěrem vyšel pozitivní Hemofilus.Bojím se,aby se situace neopakovala a já něco nezanedbala.Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 5 dní je minimální doba na zvládnutí popsané bakteriální infekce. Takže odpověď je ano, může to být dostačující. Po ukončení léčby byste měla být bez obtíží; pokud tomu tak nebude, vyhledejte svého lékaře i informujte ho o tom, léčbu dle aktuálního nálezu prodlouží nebo změní. Jinak i když máte letos stejné příznaky jako loni, průběh onemocnění může být lehčí než loni, obecně se prostě může lišit. Nelze tedy zobecňovat na "loni to trvalo dva měsíce, tak teď to bude trvat taky tak". Třeba nebude a opravdu bude stačit jen pětidenní léčba antibiotiky.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: